Boardroom november 2013

PS Boardroom

Curriculum Vitae

Naam
Martijn Zeewuster

Geboortejaar
1981

Bedrijf
Masterkey

Functie
Directeur

Bij dit bedrijf sinds
2009

In deze functie sinds
juli 2013

Aantal medewerkers
34

Wanneer was u het gelukkigst?
Toen onze zoon Daan werd geboren. Het moment dat we daarna, met Daan en onze dochter Lize op het ziekenhuisbed zaten, was een zeer gelukkig moment. Dan voel je je echt ‘rijk’ met twee gezonde kinderen in de wetenschap dat dit niet iedereen gegund is.

Wat is uw grootste prestatie?
Op mijn 32e een bedrijf met ruim 30 enthousiaste en gedreven collega’s te mogen aansturen. Binnen onze organisatie hebben we in 2011 een organisatieverandering doorgevoerd waar ik destijds in de functie van manager binnendienst een belangrijke rol in heb gespeeld. We hebben een ‘eilandenstructuur’ doorbroken en zijn nu één team.

U mag een ding aan uzelf veranderen. Wat zou dat zijn?
Af en toe minder perfectionistisch zijn. Op zich vind ik dit een positieve eigenschap, alleen is de valkuil hierin dat sommige zaken nog wel eens teveel tijd kosten.

Waar bent u bang voor?
Ik weet niet of ik het bang wil noemen, maar vorig jaar hebben we privé afscheid moeten nemen van mensen in de leeftijd tussen de 56-64 jaar, de leeftijd van mijn (schoon)ouders. Hierdoor ben ik me nog bewuster van het feit dat het leven betrekkelijk is en dat je moet genieten van het moment.

Welke verleiding kunt u niet weerstaan?
De glimlach van mijn dochter! Twee dagen in de week haal ik haar op van de kinderopvang. De oprechte blijheid als ze me ziet is fantastisch. Op het werk noem ik het: “ik ga naar het mooiste moment van de dag!”

Welke eigenschap waardeert u het meest in een persoon?
Eerlijkheid. Ik kan erg moeilijk tegen mensen die liegen, of werken met een dubbele agenda.

Wat is uw dierbaarste materiële bezit?
Dat is mijn huis in Deventer. We hebben deze woning uit 1929 in 2007 gekocht en ik heb veel zelf geklust en opgeknapt. Een tijdrovende activiteit, maar geeft erg veel voldoening omdat er veel eigen bloed, zweet en tranen in zit.

Welk boek heeft u het laatst gelezen?
Dat is Familieverraad van David Baldacci geweest. Ik lees eigenlijk alleen in de zomervakantie bij het zwembad. Nu met twee kleine kinderen wordt dat waarschijnlijk nog minder..

Wat zou u willen veranderen in de schoonmaakbranche?
Dat schoonmaakbedrijven vooraf kritisch kijken op welke opdracht ze inschrijven en goed nadenken of ze het gevraagde in de praktijk ook waar kunnen maken; doen wat je zegt.
Wij zien hierin ook voor ons als adviesbureau een belangrijke rol weggelegd. Zo hanteren wij een minimumtarief bij (Europese) aanbestedingen en ligt het zwaartepunt in de gunning op kwaliteit en toegevoegde waarde. Daarnaast zijn wij lid van de Vereniging van Makelaarskantoren in de Schoonmaakdienstverlening (VMS) omdat we een bijdrage willen leveren aan het professionaliseren van de schoonmaakbranche.