Boardroom december 2013

PS Boardroom

Curriculum Vitae

Naam
Peter Nolet

Geboortejaar
1960

Bedrijf
Van Adrichem Groep

Functie
Operationeel directeur

Bij dit bedrijf sinds
2011

In deze functie sinds
2011

Aantal medewerkers
275

Wanneer was u het gelukkigst?
Het klinkt cliché, maar bij de geboorte van mijn dochter! Na een vijftal tegenvallers is het er op wat latere leeftijd toch van gekomen. Een prachtige dochter die nu inmiddels al veertien jaren jong is. Het is inspirerend om een jonge dochter te hebben. Ik leer nog iedere dag van de jeugd en probeer open te staan voor hun belevingswereld.

Wat is uw grootste prestatie?
Mijn baan bij de International Service for National Agricultural Research, onderdeel van de Wereldbank, een complexe organisatie met veel nationaliteiten. Ik was daar verantwoordelijk voor de facilitaire ondersteuning.
En ik ben trots dat ik de lijn van het familiebedrijf dat Danny van Adrichem groot maakte mag voortzetten en het bedrijf mag klaarmaken voor het nieuwe nu.

U mag een ding aan uzelf veranderen. Wat zou dat zijn?
Ik zou iets meer rust moeten bewaren om mensen te laten wennen aan veranderingen..

Waar bent u bang voor?
Angst is een slechte raadgever, mar als ik dan toch een zorg mag uiten dan is dat de toekomst van de mens en aarde. Gaan we hier wel verantwoord mee om? Heeft de jeugd het dadelijk nog wel zo goed als dat wij het op dit moment hebben? Dit zijn zaken die mij wel bezig houden.

Welke verleiding kunt u niet weerstaan?
Lachen en lol maken. Van nature heb ik een flinke dosis humor en deze pas ik graag toe in mijn dagelijkse leven. Ook tijdens serieuze momenten kan ikde verleiding om dit te doen moeilijk weerstaan.

Welke eigenschap waardeert u het meest in een persoon?
Fouten durven maken en kwetsbaar op durven stellen.

Wat is uw dierbaarste materiële bezit?
Mijn spijkerbroek. Ik probeer daarmee te zeggen dat ik materieel bezit maar een bijzaak vind. Voor mij is gezondheid en geluk een veel mooier bezit. Wat is een materieel bezit als je niet gelukkig of gezond bent. En geloof me, ik spreek uit ervaring.
Welk boek heeft u het laatst gelezen?
Confucius, een leven tussen filosofie en politiek van Annping Chin. Zij heeft een zeer leesbaar en tot nadenken stemmend beeld geschetst van het leven van Confucius in zijn eigen tijd.

Wat zou u willen veranderen in de schoonmaakbranche?
Mvo-certificering is een must in deze tijd, maar ik zou veel liever zien dat de schoonmaakbranche zich daadwerkelijk inzet voor een branche die zichzelf en haar collega’s respecteert en serieus neemt. Prijs speelt nog te vaak een doorslaggevende rol. Zowel in aanbiedingen als voor aanbestedende diensten. Jammer en zorgelijk. Schoonmaak draagt bij aan een verantwoorde leefomgeving en dient te worden gezien als een professioneel facilitair onderdeel van een bedrijfsvoering. Ik zou willen eindigen met de term: van mensen, voor mensen, door mensen. Hier zouden we wat van Adrichem betreft meer “oog” voor moeten hebben.