Puntjes op de i voor Miniskills-competitie

ISSA/Interclean

Rob den Hertog (ISSA – Interclean), Erik Pos (Hago Zorg) en Cor van der Velden (Worldskills Europe) hebben de puntjes nog even op de i gezet betreffende de voorbereidingen voor Miniskills tijdens de Interclean van 2014.

Tot nu toe doen drie teams definitief mee: het Arcus College uit Heerlen, het Hongaarse Euroskills team dat in Oktober 2014 naar de Europese kampioenschappen in Lille zal gaan en het Nederlandse (Hago) team dat in Lille Nederland zal vertegenwoordigen. Oostenrijk heeft nog niet definitief toegezegd, maar er is een goede kans dat ook hun Euroskills team aanwezig zal zijn. De Euroskills wedstrijden in Lille zijn voor jongeren van 18 tot en met 24 jaar.

Wedstrijdonderdelen zijn onder meer: strippen en opnieuw aanbrengen van een polymeerlaag, schoonmaken van een cleanroom, kristalliseren van een marmeren vloer, en reiniging / desinfectie van een patiëntenkamer, waar ook stoomreiniging zal worden toegepast.
Sponsoren van de wedstrijden en demonstraties zijn, behalve ISSA-Interclean: Alpheios, Staxs Nederland, SVS, Vileda en Weska. Tijdens de vriendschappelijke wedstrijden zullen verschillende onderdelen worden uitgevoerd die ook in Lille onderdeel van de Euroskills wedstrijden zijn.

Informatie: ISSA/Interclean

Reageren?