Inholland, Zuyd Hogeschool en Haagse Hogeschool aan zet op FM(n) Plaza

FM(N) Plaza

Tijdens de Vakbeurs Facilitair verzorgen Hogeschool Inholland, Zuyd Hogeschool en de Haagse Hogeschool een presentatie namens het Landelijk Overleg Opleidingen Facilitaire Dienstverlening (LOOFD) op FM(n) Plaza (Hal 5, stand 5.074).

Op woensdag 15 januari om 10.15 uur verzorgt docent en stagecoördinator Daniël Rutten van Inholland een presentatie met als titel: ‘Een succesvol event door Facility Management’. Inholland is dit collegejaar 2013-2014 van start gegaan met een nieuwe opleidingsvariant: Facilitair Eventmanagement. Dit tweejarige associate degreeprogramma leidt studenten op tot (assistent) facilitair manager of facilitair coördinator in de evenementenbranche. Daniël gaat in op het belang van Facility Management om evenementen vlekkeloos te laten verlopen en uniek te maken. Tevens wisselt hij met de FM(n) Plaza bezoekers van gedachten over het professionaliseren van de eventbranche en de rol daarin van de Facility Manager.

Om 16.05 gaat senior docent Joop van Duren van Zuyd Hogeschool in debat met de bezoekers over de meerwaarde van Best Value Procurement (BVP) voor facility management. Tijdens zijn interactieve presentatie zal Van Duren de essentie van BVP en het nu ervan voor facilitaire aanbestedingen toelichten. in twintig minuten zal hij inzicht geven in waarom BVP in veel situaties betere kansen biedt, dan traditionele inkoop. Van Duren streeft ernaar de bezoekers aan het denken te zetten.

Op donderdag 16 januari geeft docent Walter van der Es van de Haagse Hogeschool, samen met Pieter van den Herik van Corporate Facility Partners, antwoord op de vraag hoe duurzaam is Facility Management in Nederland? Om 13.10 uur wordt het publiek geïnformeerd over de uitkomsten van een onderzoek waaraan 400 organisaties hebben meegewerkt. In de presentatie worden voorlopige conclusies getrokken uit de tussentijdse analyse van de onderzoeksresultaten. Is maatschappelijk verantwoord ondernemen voor de FM-er ‘business as usual’ of (nog) niet ? En van wie kunnen we wat leren?

Kijk voor het volledige FM(n) Plaza programma op: www.fmn.nl 

Reageren?