Kärcher met reinigingsstations bij Dakar Rally

Kärcher Dakar

Nadat Kärcher eerder in 2012 en 2013 met reinigingsstations bij de Dakar Rally aanwezig was, is het bedrijf ook dit jaar weer official supplier van de rally in Zuid-Amerika.

Op 5 januari gingen 438 teams in Argentinië van start voor meer dan 9300 km verspreid over 13 klassementsritten. Reinigingsspecialist Kärcher plaatste mobiele reinigingsstations op 4 bivaklocaties langs de route.

Dankzij de mobiele reinigingsstations in San Juan en Salta in Argentinië, en in Antofagasta en La Serena in Chili, kunnen teams hun voertuigen grondig schoonmaken om ze nadien klaar te maken voor alweer een nieuwe etappe de volgende dag. Ook de 49 teams uit Nederland die dit jaar deelnemen komen telkens weer schoongemaakt aan de start.

De Kärcher-technologie die tijdens de Dakar Rally wordt ingezet – HD1040B, G2600, G4000 en HD7140 Xpert – zorgt voor een waterbesparing van 80% in vergelijking met het traditionele wassen met spons en waterslang. Bovendien is hoge druk een duurzaam alternatief voor het gebruik van reinigingsmiddelen en leidt het vaak tot betere resultaten op kortere tijd. Het afvalwater van de installaties tijdens de rally zal worden opgevangen en gerecycleerd. Tijdens de vorige editie waren de stations goed voor meer dan 5000 reinigingsbeurten.

Bekijk hier de Dakar-video.

Informatie: www.karcher.nl

Reageren?