OSB nodigt minister Asscher uit voor werkbezoek

minister Asscher

 De OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) zegt met verbijstering kennis te hebben genomen van het optreden van Vicepremier Asscher in een filmpje van vakbond FNV. Hij schaart zich daarin onverkort achter de FNV-vakbond als het gaat om arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden.

OSB is van mening dat de minister schoonmaakbranche schoffeert door te suggereren dat deze geen nette arbeidsvoorwaarden heeft en dat de schoonmaakondernemers geen nette ondernemers zijn. Dit alles om zijn eigen desastreuze inbestedingsplannen voor de schoonmaaksector politiek te promoten. OSB vindt het ronduit respectloos hoe Asscher de beeldvorming van de 150.000 schoonmakers negatief vertroebelt en vindt het ook absoluut niet passen bij zijn rol als Vicepremier. OSB heeft hem dan ook uitgenodigd voor een werkbezoek.

Voorzitter OSB, Hans Simons: ‘Het is ongehoord en ongepast dat Asscher als Minister én als Vicepremier openlijk in arbeidsverhoudingen tussen werkgevers en werknemers mengt en daar ook ondubbelzinnig een partij politieke kant kiest. Hij misbruikt onze schoonmaaksector voor zijn politieke symboliek. Hij promoot daarbij inbesteden bij de overheid. Een beleid dat totaal in tegenspraak is met wat het kabinet op andere plekken predikt, het leidt tot 20 miljoen meer kosten voor de belastingbetaler, een schijnzekerheid voor schoonmakers en bij verdere invulling krijgen bij decentrale overheden met desastreuze gevolgen voor vooral kleine en middelgrote schoonmaakbedrijven en leiden tot faillissementen en 50.000 werklozen. Tenslotte suggereert hij dat als je bij de overheid gaat werken je ergens bij hoort. Hij beseft blijkbaar niet dat de schoonmaak pur sang een mensenbedrijf is. Een bedrijf waar je samen met passie een vak uitoefent. Waar je zorg hebt voor je medewerkers. Wij nodigen hem dan ook graag uit voor een werkbezoek.’

Of de minister in zal gaan op het werkbezoek is nog niet bekend.

Het filmpje is door FNV gemaakt in het kader van de actie SchoonGenoeg, waarin de bond aandacht vraagt voor de situatie van schoonmakers.

Vanaf 24 januari zullen FNV en OSB weer – samen met CNV – aan tafel zitten om te onderhandelen over een nieuwe cao voor de schoonmaaksector.

 

Informatie: www.osb.nl

 

Reageren?