Albert Schweitzer ziekenhuis beste ziekenhuis

Alpheios

Het Albert Schweitzer ziekenhuis bezet de toppositie in de AD Ziekenhuis Top 100 die eind september 2013 verscheen. In 2011 werd het ziekenhuis door Elsevier ook al uitgeroepen tot beste ziekenhuis van Nederland. Het ziekenhuis staat voor kwaliteit.

Dat geldt niet alleen voor de medische factoren, maar ook op het gebied van schoonmaak & hygiëne vraagt het Albert Schweitzer het uiterste van zichzelf én haar partners Alpheios, Hago Zorg en Fortron, drie dochterondernemingen van Vebego.

Alpheios heeft een performance onderzoek gedaan en samen met Hago Zorg en Fortron de uitkomsten geïmplementeerd. Door de schoonmaakprocessen optimaler op elkaar af te stemmen kon kwalitatief betere schoonmaak geleverd worden terwijl de kosten constant bleven. Ook is de ziekenhuisapotheek getransformeerd naar een nieuwe cleanroom-omgeving. Alle medewerkers zijn volgens de geldende standaard opgeleid en geïnstrueerd. ‘Noodzaak’, volgens Aart Zondervan, Strategisch inkoper van het Albert Schweitzer. ‘Beste ziekenhuis van Nederland word je niet zomaar; je moet de juiste experts inschakelen om je eigen positie te verbeteren. Het lijkt een investering om je processen zo kritisch te laten bekijken door een externe partij, maar dat is het alleen als je niet verder kijkt. Door de investering die wij zijn aangegaan, kan op termijn budget worden gecreëerd om te investeren in andere aandachtspunten om onze kwaliteit en service te borgen en volgend jaar hopelijk weer als eerste te eindigen.’

Informatie: www.alpheios.nl 

Reageren?