Fortron viert 35-jarig bestaan

Fortron

Op donderdag 30 januari vierde Fortron haar 35-jarig bestaan. In deze tijd heeft Fortron zich ontwikkeld van glaswasbedrijf tot een landelijke speler en full service partner op het gebied van glas- en gevelonderhoud.

‘Onze oorsprong ligt in Limburg, ons hoofdkantoor staat ook nog steeds in Hoensbroek. Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een landelijke speler met ruim 250 mensen in dienst. Jaren geleden zijn we begonnen als glaswasbedrijf. Maar we zijn ons steeds blijven ontwikkelen. Niet alleen met opleidingen, maar ook op het gebied van middelen en materialen. Zo introduceerden we bijvoorbeeld onze Façade Brushes, waarmee we glas en gevels in één keer kunnen reinigen. Vandaag de dag zijn we het grootste glas- en gevelonderhoudsbedrijf van Nederland,’ vertelt Petra Boonstra, Algemeen Directeur van Fortron.

Gevelspecialist
In oktober 2013 introduceerde Fortron ‘Totaal Gevelmanagement’, een nieuwe kijk op gevelonderhoud. Boonstra legt uit: ‘De economische crisis vroeg om een andere kijk op budgetten en glas- en gevelonderhoud. Totaal Gevelmanagement is het antwoord op dat vraagstuk. Een constant nette uitstraling van een pand, tegen minder kosten. Onze mannen komen over het algemeen een paar keer per jaar langs de gevel. Het is natuurlijk zonde wanneer zij zich zouden beperken tot het lappen van ramen. Daarom hebben wij hen een training gegeven waardoor zij tijdens de periodieke glaswasbeurt direct de staat van het onderhoud van de gevel kunnen nakijken. Daardoor zijn onze mensen in staat om echt met onze klanten mee te denken over glas- en gevelonderhoud, daar zijn we ontzettend trots op.’

Reageren?