ISSA Interclean: Het meest complete schoonmaak evenement ooit

ISSA INTERCLEAN 2014

ISSA/Interclean Amsterdam viert haar 25-jarig jubileum in 2014. In de afgelopen jaren is de beurs uitgegroeid tot een zeer complete, internationale beurs en wordt gezien als een locatie bij uitstek voor wereldwijde product lanceringen.

Deze 25ste editie wordt het meest complete evenement ooit, met meer dan 150 nieuwe exposanten. Om het bezoekers makkelijker te maken hun weg te vinden op de 50.000 m2 beursvloer, zijn er een drietal speciale zones waar exposanten uit een specifiek segment zich presenteren; Washroom, High Pressure en Steam Cleaning. Ook de sterk groeiende Management en Mobility Solutions zal extra aandacht ontvangen. Nieuw in 2014 is een Demo Show op het buitenterrein waar fabrikanten, dealers en retailers samen allerlei activiteiten en demonstraties zullen geven met diverse schoonmaakmachines en toepassingen.

Hoe het allemaal begon

Het verhaal van Interclean begint in het beroemde Café Hoppe in Amsterdam. Onder het genot van een jonge jenever besloten twee glazenwassers dat er ook voor de schoonmaaksector een beurs moest komen. Sinds de allereerste Interclean in 1967, heeft het evenement zich ontwikkeld tot de meest complete vakbeurs voor schoonmaak en hygiene wereldwijd en vindt nog steeds plaats in Amsterdam RAI.

De eerste editie van Interclean vond plaats in 1967; in 1998 ging de beurs een strategische partnership aan met ISSA en werd zo ISSA/Interclean. Door deze alliantie werd het internationale karakter van het evenement sterk ondersteund en is inmiddels uitgegroeid tot de meest complete, internationale schoonmaakbeurs ter wereld. Het evenement is trots op de internationale erkenning en geniet een hoge mate van loyaliteit van zowel bezoekers als exposanten. De beurs biedt een compleet overzicht van mondiale ontwikkelingen met een volledig overzicht van de gehele bedrijfstak.

In 2012

Na vier dagen waren er 28.001 bezoekers geregistreerd, een stijging ten opzichte van het aantal van 23.415 in de voorgaande editie. Den Hertog: ‘De beurs in Amsterdam is echt een internationaal evenement met 72% internationale bezoekers. De landen met de hoogste bezoekersaantallen zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, de Scandinavische landen, Spanje, Rusland en de Verenigde Staten. Met onze inspanningen om nieuwe bezoekers uit opkomende economieën te trekken, zijn we zeer tevreden dat we kunnen concluderen dat de grootste groei in bezoekersaantallen komt uit Oost-Europa (Rusland, Letland, Estland), Zuid-Afrika, Azië (India, VAE, Japan) en Turkije.’

Rond de 670 fabrikanten uit 42 landen presenteerden hun nieuwste producten en oplossingen aan een internationaal publiek van professionals uit de bedrijfstak. Door de vele productpresentaties kregen mogelijke gebruikers de gelegenheid om de producten ook echt in de praktijk te ervaren.’

Informatie: www.issainterclean.com

 

Reageren?