Jury maakt criteria De Beste Schoonmaker 2014-verkiezing bekend

beste schoonmaker 2014

De vijfkoppige jury van de verkiezing De Beste Schoonmaker 2014 heeft de criteria die gelden voor het meedoen aan de verkiezing bekendgemaakt.

Voor het meedoen aan De Beste Schoonmaker 2014 gelden twee voorwaarden: (1) een kandidaat moet als schoonmaker werken (meewerkende voorvrouwen, objectleiders en dergelijke kunnen dus niet worden aangemeld). En (2) gekandideerde schoonmakers moeten per week minimaal 24 uur als schoonmaker aan de slag zijn.

Compleet en voor 1 april

Om na aanmelding door te kunnen gaan naar de volgende ronde, moet het aanmeldformulier voor dinsdag 1 april bij de organisatie van De Beste Schoonmaker 2014-verkiezing binnen zijn én moet het aanmeldformulier compleet zijn ingevuld. Een inschrijving in de vorm van een filmpje inzenden mag ook, maar ook daarvoor geldt: voor 1 april en compleetheid vereist!

Werkbezoek

Het vijfkoppige juryteam, dat bestaat uit: Carine Van Dorpe (Intexso België), Taco Hanselman (Studie Plan Nederland), Edgar van Engelen (directeur van Clear4Clean), Patrick Wolfert (directeur van PGW Advies) en Veronique Woljsznis (trainercoach en docent Adviesteam bij Alpheios Belgium), buigt zich daags na de sluitingsdatum van inschrijving over de selectie van schoonmakers die écht uitblinken – de genomineerden – en in aanmerking komen voor een werkbezoek door het juryduo Carine Van Dorpe en Taco Hanselman. Vervolgens bezoeken Hanselman en Van Dorpe de twintig genomineerden: ‘Als we de genomineerden (tien Nederlandse en tien Belgische schoonmakers) op hun werkplekken bezoeken, steken we onder meer in met een gesprek met de kandidaat en met zijn of haar werkgever en opdrachtgever. Werkt iemand in een eigen dienst, dan zijn de werk- en opdrachtgever natuurlijk één’, legt Van Dorpe uit. Hanselman sluit aan en vertelt over de jureringscriteria: ‘Vaardigheden, ergonomie, kennis van het vak en de taal, maar ook persoonlijke aspecten en een impressie van de werkplek zijn parameters voor onze jurering.

Tijdens ons bezoek gaan we ook in gesprek met de leidinggevende en werkgever en gaan we hun mate van tevredenheid meten, maar ook wat de kandidaat zo bijzonder maakt dat hij of zij in aanmerking komt voor de prestigieuze titel De Beste Schoonmaker 2014 Nederland of De Beste Schoonmaker 2014 België.’

Bekendmaking finalisten

Tijdens de ISSA/Interclean in Amsterdam worden de vijf finalisten voor Nederland en de vijf voor België bekendgemaakt. Uiteindelijk wordt op woensdag 11 juni, tijdens het grote finalefeest, de winnaar bekendgemaakt. Potentiële kandidaten kunnen zich aanmelden via de website van de verkiezing: www.debesteschoonmaker2014.nl

Reageren?