OSB: ‘teleurgesteld in opstelling vakbonden’

Hans Simons

Werkgevers (OSB) in de schoonmaak- en glazenwassersbranche zijn teleurgesteld in de onrealistische vakbondsopstelling tijdens de zevende dag van de CAO onderhandelingen. Dat geven zij aan in een persbericht.

De werkgevers zeggen de afgelopen drie maanden hebben het initiatief genomen te hebben  met constructief overleg en verregaande voorstellen voor duurzame banen, professionalisering van het vak, een modernisering van het pensioenstelsel en een breed opgezet vitaliteits- & gezondheidsprogramma om verzuim tegen te gaan.Bij dit laatste is men zelfs bereid om de wachtdagen gedeeltelijk af te schaffen. Nog nooit eerder zijn zoveel omvangrijke thema’s zo breed besproken met wederzijds begrip en met concreet resultaat. Daarom is het in de ogen van OSB verbazingwekkend dat vakbonden dit onvoldoende vinden en zich in een tijd van crisis enkel richten op een onrealistische looneis oplopend tot 15 procent.

Eerste onderhandelaar Hans Simons: ‘Het is teleurstellend om te moeten constateren dat we na maanden van zeer constructief overleg met succesvolle voorstellen in een impasse zitten. We hebben initiatief genomen met concrete activiteiten voor het behouden en creëren van banen, bouwen aan een toekomstgericht pensioen en een brede aanpak van verzuim. Bij verzuim zijn we zelfs bereid de wachtdagen gedeeltelijk af te schaffen. We hebben nooit eerder bij CAO onderhandelingen zoveel bereikt op zulke omvangrijke en belangrijke thema’s. We creëren zo een toekomst voor onze mensen en zorgen voor een verdere professionalisering van ons vak. We kunnen nu concrete stappen zetten en die samen oppakken. Jammer dat de bonden deze kansen laten liggen en met onrealistische looneisen komen oplopend tot 15%. Onbegrijpelijk. Wij blijven strijden voor onze 150.000 schoonmakers, hun baan en ons mooie schoonmaakvak.’

Reageren?