Carlsberg, H&M en ISS: wat is de overeenkomst?

ISS Facility Services

Wat hebben Carlsberg, H&M en ISS vanaf donderdag 13 maart gemeen? De Deense bedrijven zijn allen beursgenoteerd. Vanaf deze dag heeft  heeft ISS een beursnotering aan de NASDAQ OMX Kopenhagen.

De aandelen werden geplaatst tegen een introductiekoers van DKK 160 (ca € 21,44) per aandeel. De beurswaarde van ISS bedraagt daarmee DKK 29,6 miljard (bijna € 4 miljard). Het is de grootste Deense beursintroductie van de afgelopen 20 jaar.

Er was veel belangstelling voor ISS-aandelen: de beursintroductie was een aantal keren overtekend. Er worden 50.224.907 nieuwe aandelen uitgegeven door ISS, ter waarde van circa DKK 8.036 miljoen (ca € 1 miljard). Ongeveer 10% van de aandelen komt in handen van particuliere investeerders in Denemarken, 90% gaat naar Deense en internationale institutionele investeerders. In totaal krijgt ISS er 19.500 nieuwe aandeelhouders bij.

Jeff Gravenhorst, CEO van ISS: ‘De afgelopen weken hebben we zeer positieve feedback gekregen van investeerders. Ik ben trots dat ik een zeer succesvolle plaatsing van aandelen kan bekendmaken en dat zo veel beleggers hebben besloten om in ISS te investeren. Ik wil onze nieuwe aandeelhouders, zowel in Denemarken als internationaal, bedanken voor hun interesse, vertrouwen en steun. Samen met mijn 533.543 collega’s die de basis hebben gelegd voor ons succes, heet ik ze van harte welkom bij ISS. Wij willen onze ambitieuze plannen waarmaken en kijken uit naar deze nieuwe fase in de geschiedenis van ISS.’

Andere Deense beursgenoteerde partijen zijn onder andere Carlsberg.

Informatie: www.nl.issworld.com

Reageren?