Vendor public washroom in Enschede

Vendor - Public Washrooms

Eind maart is de Vendor Public Washrooms in winkelcentrum De Klanderij te Enschede geopend. Vanaf dat moment is het winkelend publiek ook in Enschede verzekerd van een schoon en fris toilet.

In het openbaar toiletconcept staat een schone, plezierige toiletbeleving centraal. De vestiging van Vendor Public Washrooms in winkelcentrum De Klanderij te Enschede is de 5e locatie. In het najaar 2014 staat de opening van Vendor Public Washrooms in de Markthal te Rotterdam op de planning.

Wout Verbruggen, Commercieel Directeur van Vendor licht toe: ‘In 2012 hebben wij de eerste locatie van Vendor Public Washrooms gelanceerd. Als dé toilethygiëne specialist met meer dan 50 jaar ervaring zien wij het als onze missie elke toiletbezoeker een hygiënisch toilet te bieden. Volgens onderzoeken zit Nederland met haar openbare toiletten nog steeds in de Europese middenmoot. Er is een enorme ruimte voor verbetering van de beleving en de hygiëne van openbare toiletten. Door een goed ontworpen toilet, oog voor design, uitstekende voorzieningen en bijbehorende dienstverlening, maakt Vendor Public Washrooms het verschil.’

Verbruggen vervolgt: ‘De hygiënische omgeving met veel comfort, een aangename sfeer, rustgevende achtergrondmuziek, speciale verlichting en de gegarandeerde beschikking over toiletpapier, zeep en handdroging biedt toiletbezoekers een schoon en plezierig bezoek. Een gastvrouw of gastheer draagt verder bij aan een positieve toiletervaring.

Op deze manier is de waardeperceptie van de consument gegarandeerd en is deze bereid om voor het toiletbezoek te betalen.’ Vendor Public Washrooms hecht veel waarde aan de mening van haar toiletbezoekers. Ter plekke kunnen bezoekers via een touchscreen laten weten hoe zij het toiletbezoek hebben ervaren. Hierdoor kunnen continu schone en comfortabele toiletten worden gewaarborgd.

Verbruggen vertelt: ‘Voor het gebruik van het toilet dient slechts een klein bedrag te worden betaald. Na betaling krijgt de bezoeker automatisch een waardebon. Deze waardebon kan vervolgens direct of op een later tijdstip worden ingewisseld bij één van de deelnemende winkeliers in het winkelcentrum. Het bedrag wordt in mindering gebracht op de aankoop of consumptie. Er worden veel waardebonnen bij de deelnemende ondernemers ingeleverd. Zij profiteren door ons openbaar toiletconcept van meer klandizie.

Het mooie is dat we voor alle partijen veel toegevoegde waarde bieden. Toiletbezoekers zijn blij omdat zij verzekerd zijn van een schoon en fris toilet. De winkelcentra worden ontzorgd omdat we de bouw, inrichting, schoonmaak en onderhoud van de toiletten uit handen nemen. De ondernemers zijn enthousiast omdat de waardebonnen voor extra klanten en hogere bestedingen zorgen.’
.
Succesvolle roll out
Verbruggen concludeert: ‘De roll out van het openbaar toiletconcept verloopt succesvol. In een korte tijd zijn er vestigingen geopend in vijf locaties. Het Vendor toilet in winkelcentrum Magna Plaza te Amsterdam is in 2013 door het Schoonmaakjournaal uitgeroepen tot het meest sfeervolle openbaar toilet van Nederland. Het toilet wordt daarmee een aanwinst voor het winkelcentrum, en niet alleen een noodzaak. Dat doen we ook met regelmatige acties in en rondom het toilet, zoals de bijdrage aan de actie van 3FM Serious Request vorig jaar. Toiletbezoekers werden vriendelijk verzocht de waardebon van 50 cent te doneren aan Serious Request. Aan het eind van de actieperiode verdubbelde Vendor de totale donatie. Tijdens de opening van Vendor Public Washrooms in winkelcentrum De Klanderij zullen wij ook weer voor actie zorgen.

Informatie: www.vendor.nl/publicwashrooms

Reageren?