Jury De Beste Schoonmaker kiest genomineerden jurybezoek

beste schoonmaker 2014

‘We zijn verheugd met 118 aanmeldingen vanuit België en Nederland, maar nog meer met het niveau van de aangemelde kandidaten’, reageert het juryteam van De Beste Schoonmaker enthousiast. Na een rijp beraad en geblindeerde beoordeling, waarbij de namen van het bedrijf en de kandidaat uit de inschrijving waren gehaald, was de vijfkoppige jury woensdagavond 2 april om 23.20 uur rond met de namen van twintig genomineerden voor een jurybezoek.

‘Het was een hele kluif om 118 aanmeldingen door te lezen en te beoordelen. Want het ene schoonmaakbedrijf of de eigendienst had slechts enkele regels aan de kandidaatstelling gewijd, de ander enkele pagina’s’, legt Taco Hanselman van Studie Plan Nederland uit. ‘Maar het was bovenal mooi om te ervaren dat bedrijven en organisaties met zoveel passie en soms met velen hebben gewerkt aan de selectie van hun Beste Schoonmaker of Schoonmakers. Echt hartverwarmend!’, vult Carine Van Dorpe van Intexso België aan.

Ter voorbereiding op de selectie had de organisatie – bestaande uit Ilse van Ogtrop en Petra de Bruin van Schoonmaakjournaal – alle ingezonden formulieren geblindeerd. ‘We hebben de namen van het bedrijf en de kandidaat uit de inschrijving gehaald, zodat de jury echt objectief kon kiezen. Maar ook om kleinere schoonmaakbedrijven of eigendiensten net zoveel kans te geven op een nominatie voor een werkbezoek door de jury als een groot bedrijf of instelling. Uitgangspunt voor de uiteindelijke selectie van twintig kandidaten was, diegenen die vijf of de meeste stemmen van de jury kregen en van elk bedrijf/organisatie maximaal één genomineerde kandidaat, zodat er zoveel mogelijk bedrijven/organisaties meedingen naar een finaleplaats.’

Reageren?