Balanz Facilitair neemt Commercieel Groen van WOZL over

Het Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL) draagt per september 2014 Commercieel Groen over aan Balanz Facilitair BV. Het betreft het werkpakket van de niet-gemeentelijke groenactiviteiten (cultuurtechniek, aanleg en onderhoud van groenvoorzieningen) alsmede de overname van alle activa en de bijbehorende WOZL-verplichtingen.

Overname personeel

In deze overname is tevens de detacheringsovereenkomst voor onbepaalde tijd van ongeveer 215 wsw-medewerkers opgenomen. Buiten deze medewerkers gaan ook 10 niet sw-medewerkers over. Balanz Facilitair, met als werkgebied Zuid-Limburg en reeds actief in de schoonmaak en aanverwante business, verbreedt met de overname van Commercieel Groen haar dienstverlening. Er zijn ruim 1.000 medewerkers werkzaam voor Balanz Facilitair, waarvan circa 850 medewerkers met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer informatie: www.balanzfacilitair.nl

 

Reacties

Één reactie op “Balanz Facilitair neemt Commercieel Groen van WOZL over”

 1. wink17 maart 2016 om 18:51

  Dit nieuws is natuurlijk prima! Iedereen krijgt kansen en Balanz Facilitair strooit welhaast met de kansen.
  Dit roept vraagtekens op.
  Het werkbestand van Balanz Facilitair bestaat grotendeels uit voormalige medewerkers van de Licom met een sw status. Balanz Facilitair hoeft hun geen salaris te betalen. Balanz Facilitair maakt eveneens gebruik nieuwe mensen die op basis van een cao werken. Hun salaris zal dan uit een andere bron zijn en veelal zijn deze niet altijd fullltime in dienst
  Dat Balanz Facilitair nu ongeveer 200 wsw mensen heeft overgenomen van de Groenvoorziening van WOZL lijkt dus een applaus waard.

  Het mag duidelijk zijn dat als Balanz Facilitair alle medewerkers uit eigen zak hetzelfde salaris moet betalen dat het bedrijf dan waarschijnlijk een iets andere presentatie zou hebben. Uiteraard gaan schoonmakers met een wsw status op pensioen en zou Balanz facilitair paradoxaal eenzelfde sterfhuisconstructie zijn als de wsw is.
  Als *reservepotje* kunnen dus al die ruim 200 medewerkers groen door Balanz Facilitair worden ingezet voor eventuele toekomstige schoonmaak.

  Balanz Facilitair is een dochter van Vebego.
  In Elsevier weekblad stond Vebego

Reageren?