OSB

OSBDe Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) is de werkgeversorganisatie van de schoonmaak- en glazenwassersbranche in Nederland. Ons belangrijkste doel is het behartigen van de belangen van de aangesloten leden.

De leden  van OSB
OSB telt 650 leden, die zich richten op het reguliere schoonmaakonderhoud op verschillende soorten objecten, glasbewassing, gevelreiniging, industriële reiniging en calamiteitenschoonmaak. Gezamenlijk hebben zij zo’n 120.000 medewerkers in dienst en realiseren zij 80% van de totale omzet in de markt. Ter vergelijking: de gehele schoonmaakbranche telt in totaal ruim 150.000 werknemers en is goed voor een omzet van 3,4 miljard euro per jaar. Om lid te zijn van OSB, moet een bedrijf aan een aantal voorwaarden voldoen. Het lidmaatschap biedt vele voordelen.

De activiteiten
OSB is onderhandelingspartner onder andere bij de totstandkoming van de CAO. Naast belangenbehartiging, is OSB ook actief op het gebied van informatievoorziening en ondersteuning. Wij geven diverse publicaties uit en houden onze leden op de hoogte van de actualiteiten en ontwikkelingen in de branche.

Laatste OSB Video

Meer informatie
www.osb.nl